Bio

Na mijn studies Economie aan de universiteit in Antwerpen kreeg ik op 24-jarige leeftijd, in 1995, de kans om directeur te worden binnen de World Trade Centre Association. Een kans die ik met beide handen greep. Als jongste directeur heb ik er het klappen van de zweep geleerd in een internationale business context. Vanuit mijn blijvende zoektocht naar nieuwe uitdagingen ben ik in 2001 een andere weg ingeslaan en de kunstwereld binnengestapt. Het werd een boeiende reis doorheen verschillende landen en werelden die resulteerde in vijf kunstgallerijen in eigen beheer. Toch bleven al van jongs af aan twee grote passies mijn werk en leven doorkruisen: ‘Star Wars’ en dierenwelzijn. Twee heel verschillende passies, maar vanaf 2011 zijn ze beiden mijn leven gaan beheersen.

In 2011 werkte ik samen met een van mijn beste vrienden, Tommy, het idee uit voor een robot gericht op het verbeteren van mensenlevens. Zo is ‘Zora’ geboren, een zorgrobot ontstaan uit onze gedeelde passie voor ‘Star Wars’. En zo was ook ‘Zorabots’ een feit, als roboticabedrijf. In 2014 ondertussen was het houden, vertroetelen en leven met huisdieren niet meer voldoende om mijn passie voor dieren te voeden dus werd ik vrijwilliger bij het dierenasiel, Het Blauwe Kruis van de Kust. Het werd een avontuur waar ik me steeds verder voor engageerde. In 2016 werd ik er voorzitter van de Raad van Bestuur, en tot op vandaag ben ik er actief vrijwilliger, voorzitter en ben ik bovendien activist voor dierenwelzijn in Oostende, Vlaanderen en België. Dat alles kan ik gelukkig en alleen maar doen met de steun van mijn vrouw Nelly, en van mijn, ondertussen volwassen, kinderen Paul, Daniel en Lisa.

Vandaag is Zorabots als bedrijf uitgegroeid tot Talemate, een werelwijde speler voor software voor robotica, IoT en metaverse. Het Blauwe Kruis van de Kust is verder gegroeid tot een efficiënte en sterke organisatie voor de opvang van jaarlijks meer dan 200 honden, 400 katten, en heel wat konijnen en knaagdieren. Met dit dierenasiel staan we bovendien op de drempel van het uitgroeien tot een Centrum voor Dierenwelzijn in de Oostendse regio.

Dat alles wil ik nu graag combineren met een versterking van mijn activisme, door dierenwelzijn een nieuwe, extra en luide stem te geven. Ik wil me vol enthousiasme inzetten voor het verbeteren van dierenwezlijn, voor een optimale bescherming van dieren en om van Oostende de meest diervriendelijke stad van Vlaanderen te maken.