Justice 4 Animals

Na vele gevallen van dierenmishandeling in de regio Oostende heeft Het Blauwe Kruis van de Kust Justice4animals opgericht. “Justice4animals is gericht op een effectieve vervolging van iedere vorm van dierenmishandeling tegen huisdieren en stelt zich systematisch burgerlijke partij bij gevallen van mishandeling”, licht Fabrice Goffin toe. “Bovendien zet het initiatief zich in voor een striktere wetgeving voor een betere bescherming van huisdieren, een versterking van de handhaving van de bestaande regels én bovenal een effectief juridisch sluitstuk bij iedere vastgestelde mishandeling. “Justice4animals wil paal en perk te stellen aan de steeds flagrantere gevallen van mishandeling van huisdieren.”

De inbeslagname van een Franse Bulldog en Teckel na zware mishandeling en verwaarlozing vormden de definitieve druppel voor Het Blauwe Kruis van de Kust. “Na de vele gevallen van dierenmishandeling was er nu dit bijzonder ernstig geval van mishandeling en verwaarlozing”, vertelt Fabrice Goffin, voorzitter van Het Blauwe Kruis van de Kust. “Dankzij het waakzame oog van Lokale Politie Oostende konden de dieren gelukkig gered worden en vangen we ze nu op in het dierenasiel. Bailey en Marley zullen jammer genoeg blijvende schade overhouden aan de mishandeling, maar hopelijk kunnen we ze in de toekomst nog een mooie tijd geven in een nieuwe thuis.”

Het Blauwe Kruis van de Kust heeft naar aanleiding van de vele mishandelingen van (huisdieren) Justice4animals opgericht. “We zijn volop aan het werk om in onze toekomstige setting uit te groeien tot een centrum voor dierenwelzijn. Dit initiatief kadert hierin. Justice4animals stelt zich systematisch burgerlijke partij bij gevallen van dierenmishandeling om een effectieve vervolging te kunnen eisen”, vertelt Goffin. “Al te vaak wordt dierenmishandeling vandaag geseponeerd, dat kunnen we niet tolereren. Daarnaast zet Justice4animals zich in voor een strikter beleid en roepen we iedereen op om waakzaam te zijn en dierenmishandeling en verwaarlozing te melden. Dat kan bij de Lokale politie en bij Dierenwelzijn Vlaanderen.”

Justice4animals vraagt bovendien de hulp van advocaten om pro deo zaken van dierenmishandeling te pleiten en ijvert voor het invoeren van een ‘Dierenpas’, een pas die het recht geeft op het houden van een huisdier, een recht dat via de pas ook opnieuw kan ingetrokken worden.

Meer lezen: https://hetblauwekruiskust.be/justice4animals/